ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Armeno Resort

To Armeno resort βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Κέρκυρας, στη παραλία του Μαραθιά, δίπλα σε πολλές οικογενειακές ταβέρνες. Απέχει 30 χλμ από το αεροδρόμιο και από την πόλη της Κέρκυρας
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Στην πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας αποτυπώνονται όλα τα χρόνια τα οποία βρέθηκε κάτω από την ηγεμονία Ενετών, Γάλλων και Άγγλων, προτού ενοποιηθεί με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1864. Στην Πόλη της Κέρκυρας δεσπόζουν 2 Ενετικά φρούρια, μεσαιωνικές κιονοστοιχίες, μια Δωρικού ρυθμού στοά καθώς και το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

Armeno Resort1
Armeno Resort2
 - Armeno Resort
ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Με τα κρυστάλλινα νερά της και την υπέροχη θέα στο βουνό, η εκπληκτική παραλία του Μαραθιά θεωρείται από τις πιο όμορφες του νησιού. Και είναι μόνο μια από τις πολλές υπέροχες παραλίες που κοσμούν τις μαγευτικές ακτές tης Κέρκυρας. Μπορείται να εξερευνήσετε αυτά της φημισμένης Παλαιοκαστρίτσας, του Σιδαρίου με τους εκπληκτικούς σχηματισμούς βράχων, τις χρυσές αμμουδιές της απομακρυσμένης Μυρτιώτισσας ή τη ζωντανή παραλία της παραλίας στη Γλυφάδα.
armenoresort
Κανόνι / Ποντικονήσι

Προγραμματίστε μια μικρή απόδραση στην Χερσόνησο Κανόνι. Εκεί θα επισκεφθείτε το γραφικό Μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας, το οποίο κτίστηκε τον 17ο αιώνα. Ολοκληρώστε την περιήγησή σας στην περιοχή παίρνοντας το καραβάκι για το διάσημο Ποντικονήσι. Η πεντάλεπτη αυτή διαδρομή θα σας οδηγήσει σε ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς.
armenoresort
Παλαιοκαστρίτσα

Επισκεφθείτε το εντυπωσιακό χωριό της Παλαιοκαστρίτσας, το οποίο είναι χτισμένο σε έναν πανέμορφο σημείο, ανάμεσα σε λοφίσκους και ψηλούς βράχους. Ανηφορήστε και εξερευνήστε το Μοναστήρι της Θεοτόκου ή ξαπλώστε και απολαύστε τον ήλιο σε μια από τις έξι απομονωμένες παραλίες.
armenoresort
Παλιά Πόλη

Παλιά Πόλη της Κέρκυρας - Περιηγηθείτε στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, η οποία ανήκει ση λίστα των διατηρητέων μνημείων της UNESCO. H Κλασική, Μπαρόκ και Αναγεννησιακή της αρχιτεκτονική θα μπορούσαν να αποτελέσουν το ιδανικό σκηνικό ταινίας. Ξεχωρίζουν οι περίφημες αψίδες του Λιστόν, το Παλάτι των Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου, καθώς και το Παλαιό και το Νέο Φρούριο, τα οποία αποτέλεσαν τους φύλακες της πόλης μέσα στους αιώνες.
armenoresort
Παλάτι Αχίλλειον

Αποτέλεσε αγαπημένο καταφύγιο της εντυπωσιακής Σίσσυ, αυτοκράτειρας της Αυστρίας, μετά τον τραγικό θάνατο του γιού της. Το παλάτι αποτελεί ωδή στον θρυλικό Αχιλλέα. Στον πολυτελή κήπο του θα θαυμάσετε το διάσημο άγαλμα του Θνήσκοντος Αχιλλέα με φόντο τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.
armenoresort
Λιστόν, Παλαιό και Νέο Φρούριο

Το Νέο Φρούριο της Κέρκυρας χτίστηκε από τους Ενετούς, πάνω στον λόφο του Αγ. Μάρκου. Είναι χτισμένο σε επίπεδα. Η ανοικοδήμησή του ξεκίνησε από τον Βενετσιάνο αρχιτέκτονα Ferrante Vitelli. Τα κτίρια που σώζονται έως και σήμερα κτίστηκαν από τους Βρετανούς κατά την περίοδο της κυριαρχίας τους στο νησί. Στην κορυφή του κάστρου υπάρχει ένα πέτρινο κτίσμα, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως προστασία, καθώς και ένα δεύτερο πετρόκτιστο κτίριο, που στις μέρες μας φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού της Κέρκυρας. Τα οχυρωματικά έργα των Βενετών επέκτειναν αργότερα οι Άγγλοι και οι Γάλλοι, με σκοπό να αποτρέψουν μια πιθανή επίθεση από τους Τούρκους. Η οχύρωσή του συμπληρωνόταν από 700 περίπου άτομα πυροβολικό, τα οποία εικάζεται ότι βρίσκονταν διάσπατα έως και τις ακτές της Αλβανίας.
armenoresort
Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σημαντικά του είδους του στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει περίπου έντεκα χιλιάδς εκθέματα, από τον 11ο Π.Χ. έως και τον 20ο Μ.Χ. αιώνα. Το μεγαλύτερο τμήμα των εκθεμάτων, περισσόττερα από δέκα χιλιάδες αντικείμενα, προέρχονται από την Κίνα και την Ιαπωνία, ενώ τα υπόλοιπα από το Θιβέτ, την Κορέα, την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, την Ταυλάνδη και την Καμπότζη.
armenoresort
Casa Parlante

Αυτό θα ακούγατε στο Casa Parlante, το πιο ζωντανό ιστορικό μουσείο της Κέρκυρας. Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του. Στο μοναδικό αρχιτεκτονικό σκηνικό ενός νεοκλασσικούκ κτιρίου, στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, αναπαρίσταται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού κατά τον 19ο αιώνα. Μέσα από κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες, με την βοήθεια της ρομποτικής, αλλά και την πιστή αναπαράσταση της διακόσμησης και της επίπλωσης εκείνης της εποχής, το Casa Parlante υπόσχεται να σας δώσει μια πραγματική εικόνα από την Κέρκυρα εκείνης της εποχής
ESPA